LN-OSS (Robinson R44 Raven I, 2005)

R44 er et en-motors helikopter med to-blads hoved- og halerotor. Det har en lukket kabin med to rader med seter for pilot og tre passasjerer.

Det ble konstruert på 80-tallet av Frank D. Robinson, og fløy for første gang 31. mars 1990. Første eksemplar ble levert i 1993. I januar 2000 ble modellen Raven introdusert. Den hadde hydraulisk-assistert betjening og justerbare pedaler. Deretter kom Raven II i juli 2002 med en kraftigere motor, direkte innsprøytning og bredere blader, noe som ga den bedre løfteevne og ytelse.LN-OSS er en Raven I, som har forgassermotor og hydraulisk assisterte kontroller.

R44 er et svært enkelt og derfor driftssikkert helikopter hvis det opereres på riktig måte. Stempelmotoren er enklere å vedlikeholde og gir derfor en mye mer gunstig driftspris.

Helikopteret brukes over hele verden og er et av verdens mest brukte helikoptre til persontransport, lette lasteoppdrag, linjebefaring, sightseeing, foto-oppdrag og mye mer.

Robinson R44 LN-OSS
Tekniske spesifikasjoner LN-OSS
Type Robinson R44 Raven I
Antall seter
4
Årsmodell 2005
Motor Lycoming O-540
Cruise-speed 113 kts (209 km/t)
Max takeoff-vekt
2400 lbs / (1088 kg)
Rekkevidde ca 300 nm (555 km)
ATC utstyrskoder
V/C
Drivstoff Avgas 100LL

Bookingkalender

Her ser du en liste over de planlagte neste turene med helikopteret. Klikk øverst til høyre i kalenderen for å endre visning til uke eller liste

Hvis du har tilgang til denne kalenderen fra din google-konto vil du få opp hvem som har booket de aktuelle tidene, hvis ikke vil den kun vise busy/opptatt.

Visste du at

Du kan melde deg inn i Oslo Helikopterklubb ved å klikke her, eller på linken øverst til høyre. Medlemskap koster 250,- i året og gir deg en unik mulighet til å utveksle erfaringer og historier med helikopterpiloter og andre med helikopterinteresse i Oslo-området.